Sikkerhed

Familie på Østerbro tester Yale Doorman sikkerhedssystemet

En udvalgt testfamilie på Østerbro takkede med det samme ja, da de blev tilbudt at teste det nye sikkerhedssystem Yale Doorman, og efterfølgende beholde det. ”For at få lov at være testfamilie, har vi indvilget i at lade os interviewe et par gange i testperioden, og efter et år svare på en række ret omfattende spørgeskemaer”, fortæller Helle, som er mor til 3 børn. Familien er en del af et testpanel, bestående af fem forskellige familier med typiske danske mønstre og dagligdage. De øvrige familier bor alle rundt om i København, bl.a. på Østerbro og Frederiksberg.

Familien er meget glade for Yale Doorman

”Det er så fantastisk smart”, fortæller Helle entusiastisk, og viser, hvordan en nøglebrik på sekunder låser fordøren op. Yale Doorman er et fuldelektronisk låsesystem, som kan betjenes med både koder, nøglebrikker og fjernbetjening – alt efter temperament. Man kan endda programmere systemet, så dørene automatisk låses på bestemte tidspunkter. Det er en af de features Helle sætter allermest pris på, for det giver hende ro i sindet i dagligdagen. Hun møder selv på arbejde kl. 6 om morgenen, så børnene skal selv låse sig ud og cykle i skole. ”Tidligere var det min store bekymring, om børnene huskede at låse – hvilket bestemt ikke var nogen selvfølge. Nu ved jeg med sikkerhed, at huset er aflåst fra kl. 7.30 – uanset om børnene selv husker det eller ej.

Yale er, akkurat som Ruko, en del af den finske storkoncern Assa Abloy, som er førende i verden inden for udstyr til sikkerhed.