Bil

En toiletvogn er meget andet end et festivalslokum

Når man nævner ordet toiletvogn tænker de fleste danskere på festivaler, hvor der står ulækre toiletvogne på ræd og række. Der findes dog andre situationer, hvor det kan være fordelagtigt at anskaffe sig sådan en. Der findes rigtig mange firmaer, der gør sig i udlejning af toiletvogne og der findes lige så mange andre anvendelsesmuligheder til dem. Eksempler på dette er til større fester, så som rund fødselsdag, bryllupper, på stadions, byggepladser og selvfølgelig koncerter eller festivaler. Derudover kan det også være fordelagtigt at leje en toiletvogn, hvis lige man har købt et nyt hus, hvor det eksisterende toilet er i dårlig stand, da man ellers ikke har mulighed for at komme på toilettet. Det kan sagtens tage mange uger at få lavet en installation på et toilet, så nogle gange er man tvunget til at have sådan en stående i haven.

Toiletvogne er ikke særlig dyre

Hvis man får istandsat sit eget toilet, koster det naturligvis en masse penge, hvilket kan holde folk fra også at gå ud og leje en toiletvogn, da de tror det koster en formue. Dette er dog ikke altid rigtigt. Man kan selvfølgelig få luksusmodeller, med bad, el-tilslutning og meget mere, hvilket det dog er de færreste der har brug for. Sådan en toiletvogn kan sagtens koste mange tusinde for et par dage. Har man et mindre behov, der bliver dækket ved et ganske almindeligt toilet, kan man få toiletvogne i prislejet 1.000 kr., for en weekend, mens det er en del billigere, hvis man i stedet lejer den i hverdagene. Man kan selvfølgelig leje toiletvogne i en specifik periode og få et godt tilbud på det, hvilket vil være relevant, hvis man er i gang med at få bygget huset om. Her vil det være en fordel at tage personlig kontakt til en eller flere firmaer, der tilbyder udlejning af toiletvogne, da det typisk vil kunne spare dig for mange penge, sammenlignet med hvis du selv bestiller over nettet.

Lej trygt en toiletvogn –  men pas på det med småt

Før man skriver under på en kontrakt, er der dog et par ting, man skal være opmærksom på, da der visse steder er nogle krav, man skal leve op til. Har man eksempelvis planer om at stille en toiletvogn på sin græsplane, skal der de fleste steder være en underlægningsplade under, så toiletvognen ikke synker ned, eller i værste fald vælter. Visse udlejere stiller selv sådan en til rådighed, mens andre tager et gebyr for det. Derudover skal toiletvogne også forsikres. Dette er et lovkrav, men der er ikke noget krav om, hvem der forsikrer den. Mange af de firmaer der står for udlejning, tilbyder dette som en del af pakken, men ikke alle. I disse situationer kan man høre sit eget forsikringsselskab, hvor meget det vil koste at forsikre en toiletvogn hos dem. Som en tommelfingerregel er det dog sjældent, det kan betale sig at bruge tid på, da udlejeren selv tilbyder en meget konkurrencedygtig forsikring. Under alle omstændigheder er det vigtigt at læse det med småt, før man sådan lige uden videre takker ja til et “godt” tilbud.