Tip & Tricks

Den mest fleksible solafskærmning kommer med persienner

Kender du det, at man sidder og arbejder intenst ved sin computer, og mens man sidder stille, så liste solen sig forbi og lander en solstråle midt på skærmen. Man rykker sig lidt og vipper lidt på skærmen, igen og igen. Til sidst går man over og ruller gardinet for det vindue, hvor solens stråler kommer fra. Det ærgerlig ved dette er, at man afskærmer solen fuldstændig. Her giver persienner nogle flere forskellige muligheder.

Persienner giver mange muligheder

Da man kan vippe på lamellernes vinkel, kan man styre, hvor solstrålerne skal ramme henne. Man kan derfor slippe næsten samme mængde lys ind, uden at blive generet af det. Er der tale om et soveværelse, så er rullegardiner mørklægning et fint alternativ. Her sidder man ikke og arbejder, og man har derfor ikke brug for at kunne regulere lyset fra solen på samme måde. Til gengæld giver rullegardiner mørklægning en god 100% solafskærmning, så man kan sove godt uden forstyrrelser fra sollys.

Semi-transparente rullegardiner

Et andet alternativ til stuen eller på kontoret, er, delvist transparente rullegardiner. Her kan du ikke justere på samme måde, som du kan ved persienner, men til gengæld lukker de en del sollys ind alligevel, uden man risikerer at blive blændet af det skarpe lys. De kaldes også for semi-transparente rullegardiner.

Transparente rullegardiner

Vil man blot have et gardin til pynt, så kan man vælge de transparente rullegardiner. De tillader alt sollys at komme igennem. Deres funktionalitet er derfor ikke så stor, men de er et fint valg til dem, der bare gerne vil have gardiner som en del af designet og indretningen i hjemmet, men som ikke har brug for at kunne afskærme for solens stråler.

Billige gardiner online

Rullegardiner behøver ikke at være dyre. På nettet kan man finde fine og billige persienner fra kun 65 kr. Er man på udkig efter rullegardiner på nettet, så er disse set helt nede fra 50 kr. Begge priser er dog for budget udgaver og ikke for produkter på mål.

Persienner er mest praktiske i vådrum

Er der tale om vådrum såsom badeværelse eller vaskerum, så vil persienner helt klart være at foretrække. De er på ingen måde modtagelige over for fugt, og så er de nemme at gøre rene. De kan sagtens være en del af et moderne hjem. Det handler blot om resten af indretningen, og så selvfølgelig det faktum, at man vælger persienner af de rigtige materialer og farver, så de matcher resten af hjemmet.