Tip & Tricks

Find stuk i flamingo

Med stuklister er det nemt at skabe et smukt og unikt loft. Du skal blote vælge den helt unikke stil af stuk i flamingo som passer til dig, så kan du give dit loft den smukkeste indramning. Udover det flotte udseende som de er medvirkende til at skabe omkring dit loft er de også utroligt funktionelle. Disse stuklister er nemlig også medvirkende til at dække for potentielle revner, som kan forekomme i loftet i fremtiden. Du kan finde disse stuk i flamingo i forskellige stile og designs som tidligere nævnt, derfor kan du med fordel lave en lille forberedelse inden du går ud og investere i dem. Du kan med fordel tjekke hvilke mål, som dine stuklister skal have, som du skal bruge i loftet. Derudover skal du også finde ud af hvilken stilart og design som de skal være i. De skal gerne passe ind med resten af din indretning og i det lokale, som du skal sætte dem op i. Det kan være alt fra et klassisk udseende med forskellige ensartede farver eller med forskellige mønstrer som tern, blomster, striber osv.

Skal jeg vælge polyester (flamingo eller polyuretan?

Når du skal ud og lede efter stuklister til dit loft så støder du helt sikkert inde i to forskellige måder at støbe disse på. Stuklister kan nemlig både blive støbt af polystyren også kaldet flamingo og polyuretan. Hvis du ønsker at blive klogere på hvad fordelene og ulemperne er ved disse to måder at støbe stuklister på, kan du med fordel læser med her. Se begge materialer er faktisk ret nemme at arbejde med og fastgøre på loftet. Men fordelen ved polyuretan er at de er ekstra robuste og tåler stort set alle typer af maling. Fordelen ved polystyren er derimod at den er lettere både i vægt og at arbejde med og så tåler den også vandbaseret maling. Det er selvfølgelig mindre at tåle end polyuretan, men du støder næsten kun på vandbaseret maling alligevel. Så alt efter hvilke elementer der er vigtige for dig skal du vælge hvilken metode du ønsker dine stuklister skal være støbt på.

Sådan opsætter du dine stuklister

En stuk er medvirkende til at give din bolig og lokale er mere personligt udseende. Når du skal sætte dine stuklister op er det vigtigt, at du har det rigtige udstyr. Det du skal bruge er selvfølgelig den stukliste, som du skal bruge. Derudover skal du også bruge varioskærekasse og tilbehør, svamp, pensel, klæber, maling og eventuelt limpistol.

Det kan være relativt svært at opsætte sine stuklister så når du skal sætte dine stuklister op, er det vigtigt at du inden opsætningen skære listerne til så de passer til det individuelle behov. Stuklistens hjørner er fabrikslavet, hvilket vil sige at du ikke skal bekymre dig om tilskæring af hjørnerne. Det næste du skal gøre er at montere stukkanten. Efter du har skåret stuklisten til, så den passer til de rigtige mål, skal du sørge for rigeligt med klæb op overfladerne og enderne. Når du så har fået opsat dine stuklister, så kan du vælge at give stukken den sidste finish. Det kan du med fordel vælge at gøre ved at male stukken enten i en farve, som passer med væggenes farver eller et anden farve, som du synes passer godt ind i lokalet. Med denne lille guide, så bør du have en god chance for at kunne sætte dine stuklister op på den helt rigtige måde.

 

 

Kilde: https://www.stukeksperten.dk/stuklister/flamingo-stuklister