Tip & Tricks

Gør huset klar til sommeren

Når sommeren kommer, bliver facaderne og udseendet af dit hus mere synligt. Her er der ikke sne og frost til at lægge et hvidt lag rundt om bygningen. Derfor kan det være en god idé at gøre huset klar til sommeren. Så kan det nemlig vise sig fra sin smukkeste side.

Du kan eventuelt ordne haven, give huset en klat maling, eller få lavet en rensning af tagrender. Der er mange projekter, som du kan give dig i kast med. Læs med her, og få nogle råd til hvordan du kan gøre huset fint og sommerklar.

En hovedrengøring gør underværker

Når solens stråler kigger ind igennem vinduerne, bliver støv og fnug pludselig meget synligt. Derfor kan det være en fordel at lave en stor hovedrengøring, inden sommeren kommer med sine mange solstråler. Du bør gøre hovedrent en dag hvor du har fri fra arbejde. Så har du nemlig hele dagen til at færdiggøre rengøringen. Det kan nemlig tage tid at komme i dybden.

Hvis du har børn og ægtefælle kan du få dem til at hjælpe dig. Jo flere mennesker i er til at gøre rent, jo hurtigere går rengøringen. Desuden er det også sjovere at gøre rent i fællesskab. Så kan i eventuelt sætte noget godt musik på og hygge jer med rengøringen.

Gør haven sommerklar

Det er måske ikke kun indendøre, at der trænger til en hovedrengøring. Måske ligger der også grene og spirende ukrudt ude i haven. Så bør du få has på dette inden sommeren kommer. Det er nemlig skønnere at tilbringe tid i en opryddet have.

Hvis haven er ryddet, har du også mere plads til sommermøblerne og aktiviteter. Det kan være, at du har en trampolin, som der skal gøres plads til? Så må du hellere komme i gang med haveoprydningen med det samme. Det kan nemlig være hårdt at ordne haven i den bagende varme. Derfor er det bedre, at ordne haven mens der stadig er nogenlunde køligt.

Det kan også være, at du slet ikke har lyst til at gøre hænderne beskidte af jord? Så kan du bare hyre en professionel gartner. En gartner kan få din have til at shine på ingen tid. Hvis du har råd til at hyre en gartner, bør du overveje denne mulighed. Hvis du ikke skal bruge alt din tid på at rydde op i haven, har du mere tid til kvalitetstid med familien.

Få en rensning af tagrender

Har du overvejet at få en rensning af tagrender? Dine tagrender samler ikke kun vand, men også blade og grene. Disse kan sætte sig fast i tagrenden, og stoppe dem. Hvis det sker, kan vandet ikke komme igennem, og så vil vandet blot flyde ud til siderne. Derfor er det ekstremt vigtigt, at få en rensning af tagrenderne en gang imellem. Det kan være svært at nå op til tagrenderne på egen hånd. Hvis du vil gøre det let for dig selv, bør du hyre en professionel tagrenderenser. Du kan få en billig og professionel rensning af tagrender hos mange firmaer rundt omkring i landet.