Tip & Tricks

Stop med at overtænke det – det er bare en fødselsdag

Du har glædet dig til og frygtet denne dag i snart et år. Dit barns fødselsdag.

Du vil gerne holde et brag af en fest, præcis som din søn drømmer om det. Du ved, at det tager mange timers forberedelse, men du vil så gerne at de andre børnene skal fortælle hvor fed en fest det var, når deres mødre kommer og henter dem.

For at gøre det hele værre, så er du bange for at du overtænker det hele og det er ligeså energidrænene som selve planlægningen.

Frygt ej, vi har alle været der og du er helt normal!

Dette indlæg har til formål at give dig, nogle sjove ideer til underholdning, mad og pynt. På den måde slipper du for at opfinde den dybe tallerken og have energi til faktisk at nyde den fødselsdagsfest du holder for din søn.

Der er selvfølgelig forskel på, om du holder en stor fest for venner og familie eller du deler festivitassen ud på flere dage. Uanset, kan du bruge samme fremgangsmetode. Du skal selvfølgelig bare eskalere mængden op.

Menuen

Lad være med at lave en 3retters menu, hvor planen er at man skal sidde ned – drop den tanke med det samme.

Der vil højst sandsynligt være en masse energiske børn til festen. Lav maden som Grab ´n´ Play. Det giver børnene mulighed for at tage sig en hurtig bid også løbe ind og forsætte legen. Her kommer 5 hurtige ideer til mulige små måltider, som smager godt både for børn og voksne:

  1. Mundrette sandwicher
  2. Frugt på spyd
  3. Små donuts
  4. Mini pizzaer
  5. Små forårsruller

Når du planlægger menuen, er det vigtigt at du altid overvejer hvor tidskrævende den enkelte ting er at spise. Det skal være små mundrette bider, der ikke tager alverdens tid for børnene at spise. Fordi, let’s face it, børn vil hellere bruge tiden på at lege end at komplimenterer dine færdigheder i et køkken.

Let the games begin

Fødselsdagsfest

Børn har en vild fantasi og oftest så begynder de legen helt af sig selv, men hvorfor ikke inddrage de voksne i legen? Børn elsker når de voksne gider at lege med dem. Har du f.eks. adgang til en have, hvorfor så ikke lave en stafet for børn og voksne? Fordele gæsterne ud på to hold, med en ligelig fordeling af børn og voksne på hvert hold. Jeg kommer her, men 5 forslag til stafetaktiviteter alle aldre og størrelser kan være med i:  

  1. Løb til den anden ende af haven og lav en sjov dans i 10 sekunder før man må løbe retur.
  2. Æggeløb: Den klassiske stafet, hvor man løber med et råt æg på en ske.
  3.  Den fyldte kop: hvert hold får en kop fyldt med vand. Alle deltagere skal nu løbe en tur frem og tilbage med koppen. Det hold der har mest vand tilbage i koppen, vinder runden.
  4. Kænguruløb: deltagerne skal løbe imens de holder en bold eller ballon mellem knæene.
  5. Den klassiske: trillebørs stafet.

Det er selvfølgelig kun fantasien der sætter grænser. Er vejret godt er en vandkamp også altid en god ide. Opsæt en sprinkler i din have og lad børnene blive gennemblødte. Her behøver de voksne selvfølgelig ikke være med.

Pynt og feststemning

Det kan være meget nemt at pynte op til fest, medmindre du vil lave en hel forlystelsespark ligesom Kylie Jenner. Jeg køber altid pynten online, da jeg på den måde ikke skal bruge mange timer på at lede efter den rigtige pynt ude i byen.

En lille ting, der hurtigt kan skabe en fødselsdagsfeststemning, er balloner. For at sætte prikken over i’et, kan du medfordel købe helium balloner. De svævende balloner skaber helt automatisk en feststemning og du behøver ikke bruge mange penge på andet pynt.

Balloner og helium kan købes mange forskellige steder. Jeg vil anbefale dig, at du altid køber balloner og helium ved samme leverandør. På den måde er du sikret, at antallet af balloner passer med den mængde helium du køber. Når jeg skal købe balloner til fest, bestiller jeg dem ofte ved heliumballoner.dk. De har et stort udvalg af forskellige balloner og du kan bestille balloner i mange forskellige farver.

Du finder deres udvalg af balloner til fest på deres hjemmeside.

Mit sidste råd til dig, er at nyde dagen og giv dig selv lov til at vente med oprydningen til dagen efter.

God fest!