Mode

Halloween udklædning til både store og små

Det er efterhånden blevet en norm at lande stjæler fra hinanden, her er naturligvis ikke tale om kriminalitet, men om den lovlige form for tyveri – nemlig af traditioner og diverse helligdage. Amerika er en af frontløberne, når det kommer til at finde på sjove begivenheder, hvilket ofte bliver taget til sig af andre lande i verden, der kan se det sjove, spændende og opløftende i at lave fis og ballade et par dage om året. Halloween udklædning er blot én af de ting vi i Danmark har stjålet fra amerikanerne.

Den 28. oktober er derfor blevet én af de mærkedage, hvor alt er lovligt når det kommer til halloween udklædning, ikke blot at man klæder sig selv og sine børn ud, men også at huset og forhaven dekoreres med skræmmende spindelvæv, gravstene og andre uhyggelige dekorationer. Halloween er gysets dag, hvor børn i alle aldre kan gå fra hus til hus og enten få slik, eller lave ballade ved at synge eller skabe sig tosset når hoveddøren åbnes. Dog er vi i Danmark endnu kun nået til det at pynte op og påføre os halloween udklædning, det farverige slik er endnu ikke en fast del.

Med skræmmende halloween udklædning bliver dagen perfekt

Hvis man sammenligner amerikanernes halloween med vores egen fastelavn, der falder i februar, er der især to tydelige forskelle, der falder i øjnene. Vores fastelavn handler om at børnene kan klæde sig ud præcis som de har lyst til, hvor kun fantasien sætter grænser og samtidig kan indsamle et par håndører til sparegrisen derhjemme, hvorimod halloween udklædning handler om at se så skræmmende og uhyggelig ud som muligt og skræmme folk for at få slik, så ungerne ikke laver ballade. Der findes naturligvis både halloween udklædning til børn, teenagere og voksne, da det efterhånden er blevet en festdag herhjemme, hvor temaet er gys og gru, hvilket tydeligt afspejles i de mange zombie-, vampyr-, hekse-, og dæmonudklædninger, der findes på markedet. Seriemordere og klovne er også et hit når det kommer til halloween udklædning, da disse på bedst mulig vis afspejler virkeligheden.

Der er ingen grænser for halloween udklædning

Som tidligere nævnt er det kun de skræmmende kostumer man finder frem sidst i oktober, dog er der en forskel på om disse hører til en fantasy-prægede gyserverden, eller den virkelighedsnære. Skal man til en temafest i ens virksomhed, i forbindelse med studiet eller måske endda en fødselsdag så køb halloween udklædning online, da disse oftest er lidt billigere end i temabutikkerne rundt om i landet. Det er desuden også en del lettere at købe sine halloween kostumer online til hele familien, da disse oftest vil blive leveret indenfor ganske få dage til ens adresse.

Får man leveret sine halloween kostumer direkte til adressen har man mulighed for at disse kan prøves og man eventuelt selv kan tilføje lidt ekstra gys og gru med lidt teatermakeup, der især fungerer for dem, der ønsker at klæde sig ud som zombier eller den berømte Michael Myers figur, som jo er den kendte amerikanske familiemorder fra filmklassikerne om fredag den trettende. For de helt små børn, der hurtigt kan blive skræmt af for meget teaterblod og store våben kan et uskyldigt udseende spøgelseskostume dog nemt hovedløsningen, da denne form for halloween udklædning også skærmer børnene for vind og vejr på den kolde aften og samtidig kan virke beskyttende, da man ikke kan se deres generte ansigter. Halloween udklædning kan findes med et par hurtige klik på internettet, eller i ens lokale temabutik, hvor man også finder en lang række af ekstra tilbehør som våben, teatermakeup osv.