Hus og Hav

Hjem til lopper eller lopper i hjemmet?

Lopper i hjemmetHjem til lopper eller lopper i hjemmet lyder som 2 sider af samme sag – men det er ikke det samme. Den ene lyder som at man laver et hjem til lopper, det andet lyder som om lopperne laver et hjem Lopper i hjemmet– til sig selv. Det lyder unægteligt slemt, at lopper overhovedet kunne finde på at indrette sig et hjem – men det gør de og deres hjem er ens kæledyr; hunde og katte.

Lopper i hjemmet
Katte i hjemmet, lopper hjemme på katten. Og så har vi balladen!

De typiske lopper i hjemmet er klatte-loppen (Ctenocephalides felis) , der dens navn til trods er den Lopper i hjemmetmest almindelige loppe på både hund og kat herhjemme, hvorimod hunde-loppen (Ctenocephalides canis) er sjælden og primært knytter sig til hunde. Begge kan finde på at bruge mennesker som “værter”, men overlever det ikke.

Lopper i hjemmet

Lopper i hjemmet

Katteloppen spreder sig ved at lægge 10-25 æg i døgnet og de klækkes normalt efter 2-10 dage. De hører ikke normalt hjemme på mennesker – med mindre at deres normale værter – kæledyrene – er forsvundet.

Lopper eller gift i hjemmet?

Der er masser af midler at købe mod lopper – og nogle af dem virker sikkert også mod dit hjem – forstået på den måde, at sprøjter man vilkårligt med gift, der er er godt mod lopper, så er det måske også så problematisk, at det ikke er uden problemer at opholde sig i hjemmet, der er blevet behandlet.

Lopper i hjemmet

Derfor: Er du i tvivl? Forsøg dig ikke som skadedyrsbekæmper, men find en af de professionelle på nettet. Der er nok at vælge imellem, så find en der matcher din egen “kemi” – gi’ dem et kald og få hjemmet ryddet for lopper, uden at det nødvendigvis også bliver ryddet for din favorit kat eller hun.
Lopper i hjemmet
Be’ dyrlægen behandle det stakkels kræ! Ellers er det meningsløst at behandle dit hjem.

Lopper i hjemmet

Mvh
Lone Kreiloppe