Bil

Mulige besparelser med privat leasing af bil

Privat leasing af bilen kan resultere i store besparelser, men meget afhænger af den aktuelle situation. Som regel er der sparet mest, hvis alternativet er en ældre bil. Ældre biler er ofte kendetegnet ved forholdsvist stort benzinforbrug og betydelige omkostninger til vedligehold. Leaser man en nyere bil, kan der være endog rigtig store besparelser på benzinforbruget, naturligvis afhængigt af antal kørte kilometer.

Leasing kan på den anden side også være en mulighed for den, som ønsker at være godt kørende i en dyr og luksuriøs bil, som umiddelbart ligger uden for budgettet i forhold til lånemuligheder og indkøb. Der vil ganske vidst være tale om en måske lidt højere månedlig afgift, men den er forudsigelig, og man kan relativt smertefrit træde ud af aftalen, hvis situationen og den økonomiske formåen ændrer sig.

Privat leasing giver bedre likviditet

En af de helt store fordele ved privat leasing af bilen er dog likviditeten. For rigtig mange familier har det stor betydning, at de begrænsede midler ikke er bundet i en bil, men derimod er til rådighed. Ejer man sin bil via et billån, er likviditeten trods alt intakt, men på papiret tæller lånet stadig med, og begrænser dermed de økonomiske muligheder uanset.

Med en leasingaftale er det kun den begrænsede udbetaling som belaster – alt andet er fast månedlig udgift, som i princippet kan afbrydes når som helst det måtte være nødvendigt. Der vil heller ikke efterfølgende være risiko for tab ved salg af bilen.