Hus og Hav

Odense: Blomster, Fest og Farve

Odense som turistmål

Odense er en dejlig by i Danmarks smørhul: Fyn. Der er ingen tvivl om, at der er særligt én forfatter, der har sat Odense på kortet. H. C. Andersen blev født i Odense, og det er bestemt ingen hemmelighed. Han er afbildet på lyssignaler og hans eventyr emmer i byen gennem forskellige events eller tiltag. Du kan endda følge hans fodspor gennem byen og se flere af hans barndomshjem i byen samt et museum, der er opført til ære for den verdenskendte forfatter. Her kan du blandt andet se en række breve han har sendt, hans papirklip, originaler af hans forskellige udgivelser, og ikke mindst kan du se nogle af hans personlige og særprægede ejendele – herunder hans hat og stok. Hvis du søger på blomster i Odense vil du helt sikkert kunne finde adressen på mange af blomsterhandlerne i Odense

10007-red-flowers-on-a-tree-branch-pv
Men Odense er så meget mere end denne forfatter. Odense har også deres helt egen Harry Potter festival, som er inspireret af J. K. Rowlings bogserie. Denne foregår typisk i efterårsferien, så der vil det gamle lokomotivtogs horn kunne høres jævnligt, hvis du befinder dig i nærheden af banegården, og du vil kunne se en masse børn og voksne gå rundt i gevandter, som du ser dem i Harry Potter filmene. Dette er et arrangement, som er til glæde for en masse Harry Potter entusiaster, lige såvel som for nysgerrige folk, der er fan af magi og trolddom og ikke mindst eventyr.

Odense for farveglade blomsterentusiaster

Går vi uden for den litterære boble, som jo ikke nødvendigvis ophidser alle mennesker, er der også meget at hente i Danmarks endnu tredje største by. Color-run bliver f.eks. også afholdt i Odense, hvor du kan kombinere motion med fest og farve, idet du får smidt en masse farve på dig mens du løber. Jeg har endnu ikke selv prøvet det, men jeg har hørt fra nær og fjern at det skulle være en festlig oplevelse uden lige. Løbet varer som regel 5 km, så det er i det mindste mere overkommeligt at deltage selv for ”sofa-nyderne” end det ville være med f.eks. et maraton.

Er du ikke den store fan af hverken bøger eller bevægelse kan du blive hjemme. Men hvis du har mod på at gå en lille tur, vil vi klart anbefale dig at prøve at tage en tur til Odense mens der er blomsterfestival. Som regel løber denne farverige festival af stablen i midten af august, og varer i et par dage. På Flakhaven (Odenses navn for Rådhuspladsen) kan du opleve et overdådigt væld af blomster og planter anordnet i landskaber eller i mønstre eller endda figurer. Det er et skønt syn for alle, der elsker farver, natur eller har en særlig plads i hjertet for blomsterbranchen. Der vil også være forskellige stande at kunne se på denne festival. Der vil naturligvis være noget for blomsterbranchen, men du vil også kunne finde stande for dyrkning af træer (grønne såvel som frugttræer) og meget, meget mere.

Hvis du bliver lidt for glad for de mange flotte blomster, kan du tage en lille runde og besøge de forskellige blomsterhandlere i Odense. Især i centrum er der mange forhandlere i den lidt dyre ende, som til gengæld kan noget helt særligt.. Du kan også bare følge linket ovenfor, som vil lede dig hen til et samlet overblik. Her kan du også bestille blomster og læse om forskellige ordninger, der alle omhandler blomster naturligvis. Uanset er der nok at komme efter.