Craft

Smallstuff dukkeseng – design til dukken

I boligindretningen har tendensen klar: klassisk dansk design hitter, og den skandinaviske indretningsstil er gennemført helt ned i detaljerne og helt ind i børneværelserne. Et godt eksempel på dette er miniudgaven af den danske klassiker Juno-sengen – nemlig Rosaline dukkesengen fra Smallstuff.

Den smukke, stilrene Rosaline dukkeseng fra Smallstuff er blevet voldsom populær. Den er enkel, klassisk og appellerende. Sengen er inspireret af den gode gamle danske designklassiker, Juno-sengen, eller Lille Per-sengen, som vi også kalder den. Smallstuff dukkesengen er lavet af træ,og som til den originale seng medfølger der madras, og så er den ikke mindst af rigtig god kvalitet. Dukkesengen har nøjagtigt de samme kvaliteter som den kendte Junoseng, og måske netop derfor er den blevet så populær?

Dukkeseng – dansk design

I tiden søger vi både de holdbare designs og materialer. Vi elsker, når en dukkeseng er så kvalitetsfuld, at den kan gå i arv – måske sammen med børnesengen. For ofte står den lille Smallstuff dukkeseng på børneværelset lige ved siden af en stor modelaf Lille Per-sengen. Børneseng og dukkeseng matcher hinanden fuldt ud. Smallstuff dukkesengen er indbegrebet af dansk design, og den pryder flot på de flotte, nordiske børneværelser, hvor den både har en praktisk funktion, men også en stor udsmykkende værdi. Og der er ingen tvivl om, at denne dukkeseng er en dokoration i sig selv.

Junosengen – og dermed også Smallstuffdukkesengen – har fået en enormrenæssance. Denklassiske Lille Per-seng har gennem de seneste år fået enstoropblomstring, og den gamle designklassiker er dansk design, når det er bedst.

Sådan blev Juno-sengen til

Den originale Juno-seng blev designet i årene 1942-43 af arkitekten Viggo Einfeldt.Egentlig var Viggo Einfeldt ikke møbeldesigner, men bygningsarkitekt. Han havde sin egen tegnestue, og forretningen gik godt. Under den tyske besættelse af Danmark gik byggeriet dog i stå, og efter besættelsen var det stadigvæk svært at skaffe materialer. Derfor endte det med, at Viggo Einfeldt kastede sig over at designe den smukke Juno-børneseng, som senere har inspireret flere producenter, og som også ført til tilblivelsen af Smallstuff dukkesengen”Rosaline”.

Viggo Einfeldt fandt på at lave Juno-sengen med ideen om, at sengen skulle kunne trækkes ud og vokse med barnet, og med et helt særligt øje for sikkerhed, da der på det tidspunkt netop havde været et tragisk uheld med et barn, der var kommet i klemme i en børneseng. Smallstuff dukkesengen kan ikke trækkes ud, men den har det gennemførte klassiske Juno-look, og den er udført af solide og holdbare materialer præcis som Juno-sengen. Så mon ikke, at dukkesengen også vil kunne holde i generationer?

Smallstuff’s fine farver

Oprindeligt kunne man få Juno-sengen i pastelfarverne lyseblå, lyserød, lysegul, lysegrøn, hvid og creme. I dag fås Smallstuff dukkesengen også i et væld af farver. Lige nu kan du få dukkesengen i farverne lys lilla, lilla, pink, rød, gul, orange og hvid. Ligesom Juno-sengen er Smallstuff dukkesengen allermest populær i den hvide farve. Helt i tråd med den skandinaviske indretningstendens lancerer Smallstuff i efteråret 2015 3 nye lyse/brækkede farver på dukkesengen: blomme, lysegrå og lys rosa. De lyse farver på Smallstuff dukkesengen passer perfekt indi de nordiske lyse børneværelser, hvor enkelt design, ro, lys og små finurligheder tegner tendensen. Så mon ikke, at dukkesengens nye farver også bliver populære hos børnene (og deres forældre).

Der er mere til dukkesengen

Til den lille Smallstuff dukkeseng kan dukken få dukkesengetøj i forskellige mønstre, som også går igen i børnesengetøjet, så barn og dukke kan få matchende sengetøj. Og man kan som prikken over i’et lade en af Smallstuffs hæklede dukker sove i dukkesengen. For de små hæklede væsener er også kommet for at blive – en renæssance med fokus på materialer og kvalitet.

Tendensen er klar – vi elsker vores danske design, og vi elsker, når det hele harmonerer. Tingene, vi fylder vores hjem med, skal have en funktionel værdi, men de skal også være smukke og kvalitetsfyldte. Helt ned til legetøjet, som de vigtigste mennesker i verden skal bruge. Så naturligvis skal dukken sove i en dukkeseng af god kvalitet og flot design – og Smallstuff dukkesengen er det bedste bud herpå. Du kan finde den fine Smallstuff dukkeseng hos LykkeLeg.dk.