Sundhed

Alger hænger mig ud af halsen – de skal væk nu!

Det er MIG – eller de der alger! Det har været det samme problem år efter år. Lige så snart foråret er kommet og solen har fået lidt magt så er de tilbage – alger i lange baner.

I år har jeg studeret flere professionelles hjemmesider – blandt andet http://algekvit.dk/ – for at få lidt indblik i, hvordan man bedst gør – altså skaffer sig af med de der alger. Og jeg er nået til en klar konklusion: Jeg vil NYDE foråret og de grønne blades ankomst.. jeg vil ikke – som det ellers har været tilfældet alle de tidligere år – stå på hovedet af irritation over alger og deres slimede tilstedeværelse  på alle vores terasser, vinduesrammer, nordsiden af vores tag og ikke mindst vores store fiskebassin.

I år er jeg klar – til IKKE at gøre noget.

I stedet kommer jeg til at benytte mig af de kloge hoveder og deres viden om alger og hvordan de bedst og nemmest bekæmpes.

Alger vender ofte mod nord

Alger findes overalt i naturen. Smukke er de på sin vis med deres variation af farver og nuancer, oftest er de grønne, men der ses også røde og gule nuancer. Der er tale om små individer, der hver for sig ikke syner af noget, men som hvis de er mange nok både på det forkerte sted, kan være et visuelt irritations-moment og en trussel mod det sted, de befinder sig.

Alger opleves oftest på nordsiden af tage, der i modsætning til sydsiden næsten aldrig får sol. Sol sætter algerne i dvale ved at udtørre dem, men de dør sjældent – så snart den fugtige årstid vender tilbage, vil algerne genoptage deres vækst. På en tagkonstruktionen vil rødderne over tid forårsage revner i taget, hvor fugt sætter sig og forårsager frostskader, som forkorter tagets levetid.