Andet

Modulbyggeri? Hva’ er nu det for en Århus-historie?

Hej.

Har I hørt om modulbyggeri og måske tænkt på dengang i byggede jeres første hus af LEGO? I så fald er I både forkert på den men så alligevel ikke.. For modulerne vi snakker om, ligner LEGO-klodser i formen men er både meget større og hårdere – sådan er det nu engang, når det er noget, man skal indrette bygninger med!

Jeg snakker om at bruge moderne 20- og 40-fods containere som byggeklodser. Det er man begyndt på rundt omkring og det er blevet vældigt populært. Så populært, at der nu findes en lang række virksomheder, der har succes med den slags byggeri.

Modulbyggeri er kommet for at blive

Modulbyggeri er altså ikke nogen Århus historie. Der findes i dag også danske virksomheder, der har opnået en vis succes med at indrette alt fra kontorer til private hjem med disse containere. Og jeg overvejer, om ikke min egen lille virksomhed kunne drage nytte af denne nye byggemetode.

Jeg har allerede undersøgt, hvad denne type modulbyggeri egentlig koster –  og vi har jo allerede købt en byggeklar grund i Århus V, så det eneste der mangler, er en beslutning om, hvilken type bygning, der skal opføres – en af de mere klassiske eller en “ny-fortolkning af skibs-containere”.

Modulbyggeri med hjem i tasken

Modulbyggeri OdenseVores bygning skal både huse hjem og liberalt erhverv. Og hvis vi vælger at opføre et modulbyggeri, vil vi måske kunne fremrykke indflytnings-tidspunktet og allerede  være færdige til foråret. Jeg skal holde et par møder med et par af disse modulbyggeri-virksomheder i dag og vil ikke røbe for mange detaljer, blot sige at det bliver en overraskelse for min familie, hvis jeg kommer hjem med et klart projekt i dag.

Erik Gnaver-Heisse